h1

Camp IDENTITY al unei tabele

November 5, 2009

Campul identity este un camp cheie primara, unic (UNIQUE) si care poate fi numerotat automat incepand de la o valoare cu un anumit pas.

IDENTITY(valoare_start,pas).

Exemplu: IDENTITY(1,1) – se va numerota prima coloana a unei tabele presupunand ca prima coloana este camp identity incepand de la 1 si cu pasul 1. Daca avem deci 10 inregistrari in prima coloana (prima inreg va avea 1…ultima 10 pt.ca pasul este 1).

Exemplu concret de folosire a cheii IDENTITY pt.campul IdType care este camp IDENTITY din tabela Types:

identity1

Efect:

identity2

Dupa cum se poate observa prima coloana IdType nu are valoare introdusa cu INSERT INTO (deoarece nu se poate insera valoare explicita cu clauza INSERT). Avem 3 inregistrari deci va numerota campul IdType de tip IDENTITY automat de la 1 cu pasul 1. Avand 3 inregistrari prima inregistrare va fi numerotata cu 1, a doua inregistrare numerotata cu 2 , iar ultima cu 3 intrucat avem pasul 1.

 

Deasemenea campul IdVoiture este UNIQUE adica nu permite existenta inregistrarilor duplicat in aceasta coloana. (campul IdVoiture a fost creat cu aceasta constrangere UNIQUE la crearea tabelei cu numele Types cand am folosit clauza CREATE TABLE).

 

Leave a comment